Veel gestelde vragen (FAQ) 2020-06-16T13:23:26+02:00

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe log ik in op de rijlesplanner?
Je hebt bij je aanmelding voor de rij-opleiding inlog gegevens ontvangen voor het inloggen op de rijles planner. Met deze gegevens moet je altijd in kunnen loggen. De rijschool code voor rijschool Eduard is “Eduard”
Daarna is je mail adres je gebruikersnaam en het wachtwoord heb je via mail ontvangen.

Mocht het na het invullen van de juiste gegevens niet lukken om in te loggen klik je op “wachtwoord vergeten”. Er wordt dan een nieuw wachtwoord naar je mail aders gestuurd. Heb je de inleggegevens niet ontvangen check dan even in je spambox. Als het daar ook niet terug te vinden is neem je contact op met de rijschool. We kunnen je dan een nieuwe inlog mail sturen.

Hoe kan ik het beste mijn rijlessen plannen?
Tijdens de intake hebben we je een pakket geboden waaruit je kan plannen. Plan regelmatig en verspreidt over het aantal weken dat je de rijopleiding wil laten duren. Houd rekening met de wachttijden bij het CBR en met je theorie examen datum.

Je kunt geen praktijk examen doen zonder geslaagd te zijn voor het theorie examen.

Plan zoveel mogelijk blokken van 2 lesuren aaneen (100 minuten). Plan je rijles aan een blok van een andere leerling, laat geen blok van 50 minuten onbenut. Dit is zonde van onze tijd.

Als je moeite hebt met plannen, vraag dan je instructeur om assistentie. Je mag ook contact opnemen met de rijschool. Het makkelijkst is dit te doen middels het contact formulier. We nemen dan contact met je op om je te helpen.

Wat is een gezondheidsverklaring?
Een “gezondheidsverklaring” is een medische verklaring dat je gezond bent en fit genoeg om auto te mogen en kunnen rijden. Je beantwoord 10 vragen met NEE. Deze 10 vragen kom je twee keer tegen. De eerste keer op www.cbr.nl hier moet je betalen met IDeal de tweede keer voordat je rijlessen kunt plannen in de rijles planner. Hier hoef je niet te betalen.

Wat is DIGID en hoe kan ik die aanvragen?
Digid is een digitale ID. Deze kun je aanvragen op www.digid.nl. Je krijgt dan binnen 5 werkdagen een inlogcode via de reguliere post toegestuurd Hiermee kun je inloggen op sites van de overheid en jezelf digitaal legitimeren.

Hoe machtig ik de rijschool voor het reserveren van een examen?
Om de rijschool te machtigen voor het aanvragen van examen en tussentijdse toets dien je in te loggen op de website van het CBR met je DIGID. Volg de link om te machtigen en gebruik ons unieke rijschoolnummer 5106z8
Zonder deze machtiging kunnen wij helaas geen toetsen of examens voor je reserveren.

Mijn pakket is opgebruikt, wat nu?
Jammer dat je meer rijlessen nodig hebt dan we hadden voorzien. Neem contact op met de rijschool met het contact formulier. Wij zullen dan een nieuwe order voor je aanmaken voor “ losse lessen” hieruit kun je verder plannen met rijlessen. Let wel op dat je voor deze losse lessen apart af moet rekenen. Wij sturen hiervoor facturen.

Ik ben geslaagd en heb rijlessen over in mijn pakket, wat nu?
Wat fijn dat je minder rijlessen nodig hebt dan we hadden voorzien. En natuurlijk fijn dat je geslaagd bent! Proficiat! De overgebleven rijlessen worden aan je vergoed voor het daarvoor geldende tarief. Dit is gewoon het tarief waarvoor je ze hebt ingekocht.

Wanneer wordt mijn examen aangevraagd?
Zodra je er klaar voor bent en je instructeur geeft de goedkeuring voor het aanvragen van het examen wordt deze aangevraagd. Wij doen dit ruim op tijd en houden hiervoor de wachttijden op het CBR scherp in de gaten. Wel moet het volledige bedrag voor de rijopleiding aan ons zijn overgemaakt. Wij kunnen helaas geen examen aanvragen als deze nog niet is voldaan.

Hoe en wanneer moet ik betalen voor mijn rij-opleiding?
Betalingen mogen contant in de auto, maar het liefst hebben wij de betalingen via de bank. De facturen zijn volledig en worden op tijd verstuurd. Vermeld ALTIJD je naam en factuurnummer bij je betaling. We hebben een termijn van 8 dagen na facturering.
Ons IBAN nummer staat op de factuur.

Moet ik voor het aanhangwagen rijbewijs theorie examen doen?
Nee, voor het aanhangwagen rijbewijs hoef je geen theorie examen af te leggen. Wel worden een aantal theoretische vragen gesteld voor de rit maar wij bereiden je hier goed op voor.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
Als je een klacht hebt over de rijschool kun je direct contact met ons opnemen op nummer 06-21711111 je krijgt een directe lijn met Eduard.

Iedere klacht wordt met zorg en discreet behandeld.